søndag 3. februar 2008

Denne ukas suksessfulle middagseksperiment

Fant denne oppskrifta på baksida av ei pakke med frossen torsk, og det ble et serdeles vellykket eksperiment:

Torsk i ovn med fløte-og tomatsaus

1pk torsk á 400 g
1 boks hakkede tomater
2 ss olivenolje
1/2 finhakket purre
1 finhakket sjalottløk
4ss frisk basilikum eller 2ss tørka
salt og pepper

Saus:
2dl matfløte
1ss grov sennep
2 fedd hvitløk
1 terning buljong
2ss hakket persille

Varm opp ovnen til 200 grader. Tin fisken og del den i fire biter. Legg fisken i en smurt ildfast form og strø på salt og pepper. Rør sammen alle ingrediensene til sausen, gi den et oppkok og hell den over fisken. Stek på rist nederst i ovnen i 15-20 min.
Knus tomatene med en gaffel og bland i olivenolje. Ha i purre, sjalottløk og basilikum. Legg tomatblandingen over fisken og stek videre i 15 min.
Server med kokte poteter eller ris, og eventuelt en frisk salat.

La smaksløkene løpe i vann!


You can find the recipe in English here.

Ingen kommentarer: